Het bedrijf is opgericht door Jeu en Mia Litjens, de ouders van Marc. Vanaf 1993 is Marc werkzaam binnen het bedrijf. In 1999 heeft hij het bedrijf overgenomen en is Kwekerij Litjens bv opgericht. De dagelijkse leiding is in handen van Marc en Nicole Litjens.

In 2006 is het bedrijf in Meterik volledig gerenoveerd en uitgebreid. Hiervoor zijn de oude glasopstanden afgebroken, is 20.000m2 kas opgehoogd en is er ruim 63.000m2 nieuwe kas gebouwd. De totale teeltoppervlakte bedraagt nu 83.200m2 , gevestigd in Meterik (gemeente Horst aan de Maas), Noord-Limburg. In oktober 2012 is het bedrijf uitgebreid met een 2e locatie en is Kwekerij Litjens Velden bv opgericht. De totale teeltoppervlakte van deze locatie in Velden (gemeente Venlo), Noord-Limburg bedraagt 55.000m2. In december 2014 is het bedrijf verder uitgebreid met een 3e locatie en is Kwekerij Litjens Melderslo bv opgericht. De totale teeltoppervlakte van deze locatie in Melderlso (gemeente Horst aan de Maas), Noord-Limburg bedraagt 45.500m2. Per 1-1-2023 hebben wij een 4e productie locatie Kwekerij Litjens Molenveld bv toegevoegd aan onze organisatie, gelegen aan de Molenveldweg in Horst (gemeente Horst aan de Maas).

 

Jaarlijks produceren wij ruim 7 miljoen kg paprika (kleuren rood, geel en groen). De afzet verloopt via  Fossa Eugenia, waarmee wij samen onze producten over de hele wereld verkopen.

Om onze producten te mogen leveren moeten we aan hoge eisen voldoen. Om dit te kunnen garanderen hebben we ons gecertificeerd voor het zogeheten ‘Global Gap’ keurmerk. Dit is een garantie dat onze producten zijn voortgebracht via een verantwoorde, milieubewuste productiemethode. Hierdoor kunnen wij afnemers en grootwinkelbedrijven garanderen dat zij product afnemen van bedrijven welke duurzaam produceren en voldoen aan de door hen gestelde eisen.