12-8-2021

Inmiddels draait het seizoen al weer enige tijd op volle toeren. We hebben al weer veel lekkere en super gezonde paprika’s geteeld, verpakt en verkocht. Naast de standaard verpakkingen in doos of meermalig fust maken we nu ook mix verpakkingen en kg zakken welke de consument rechtstreeks kan kopen in de supermarkt.

Op dit moment hebben we nog een leuke vacature open staan : Assistent Teamleider Arbeid. Kijk onder vacatures voor verder informatie over deze leuke job!

Nog even en dan is ie klaar : ons nieuwe logo en website……

23-01-2021

Het nieuwe jaar is weer een aantal weken oud. In december 2020 zijn op alle locaties de kassen weer voorzien van nieuwe planten. Inmiddels zijn naast onze vaste club medewerkers ook alle internationale medewerkers weer terug nadat de meeste ondanks de corona maatregelen toch kerst hebben kunnen vieren met familie welke ze gedurende het jaar al moeten missen.

De teelt is in volle gang en de eerste paprika’s zijn aan het zetten. Half maart kunnen we weer de eerste paprika’s oogsten en start voor ons een nieuw Nederlandse paprika seizoen. We kijken er nu al naar uit!

24-12-2020

Na bijna 30 jaar dienstverband gaat onze collega Maria van Rengs met pensioen. We hopen dat ze samen met Wiel nog lang mag gaan genieten van haar welverdiende vrije tijd!

20-10-2020

Na het bewogen jaar 2019 waarin we al onze paprika’s vanaf start seizoen konden leveren onder On the way to Planet Proof. Brand hebben gehad op locatie Meterik waarbij 5000m2 kas en dus ook de productie van de paprika’s in dat gedeelte verloren gingen.  Konden we in december 2019 gelukkig weer op alle locaties starten met een nieuwe teelt voor het seizoen 2020. Met een frisse blik en volop plannen voor de toekomst zijn we in december 2019 gestart met de uitbreiding van onze sorteerruimte en hebben we een compleet nieuwe sorteermachine met bijbehorende automatisering geplaatst.

In februari/maart 2020 werden we net als jullie allen geconfronteerd met het Corona virus. Gelukkig hebben we tot op heden binnen alle richtlijnen en met aanpassingen en het nemen van maatregelen normaal door kunnen draaien en zowel binnen als buitenland kunnen blijven voor zien van gezond, duurzaam en veilig geproduceerd voedsel. Niks belangrijker als gezond zijn en gezond blijven. Gelukkig kunnen we daar ons steentje aan bijdragen door het produceren van lekkere, veelzijdige maar vooral ook super gezonde paprika’s!

Voor nu nog een week of 4 Nederlandse paprika’s . De eerste nieuwe planten voor de teelt van 2021 zijn gezaaid en nieuwe plannen voor 2021 worden al gemaakt.

Stay Save!

 

September 2020:

Paprikakwekers Marc en Nicole Litjens

 

02-01-2019

Met een tevreden blik kijken we terug naar 2018. Met vele nieuwe uitdagingen gaan we 2019 in.

We produceren niet zomaar paprika’s, maar een hele berg gezondheid! We willen iedereen voor 2019 dan ook veel geluk, goed gezondheid en een fantastisch 2019 toewensen.

In 2019 produceren en verkopen we de kleuren rood en geel. Naast globalgap en Grasp zullen we in 2019 ook gaan voor het duurzaamheidskeurmerk On the way to planetproof.

Kijk vooral ook eens op onze pagina vacature. Ben jij diegene die ons team wil komen versterken, dan komen we graag met jou in contact!

26-06-2018

Ook dit jaar weer een aantal geslaagden binnen ons team. Elvira, Nick, Tom en Willem gefeliciteerd!

23-03-2018

Voor onze locatie in Melderslo zijn wij op zoek naar een Zelfstandig teeltmedewerker. Kijk onder vacatures of voor verdere informatie over deze functie.

22-03-2018

Dit jaar gaat kom in de kas plaatsvinden op zondag 8 april in het gebied Venlo- Velden. Ook wij zetten dan onze deuren open op onze locatie in Velden: Straelseweg 36.

01-01-2018

Voor 2018 hebben wij nieuwe keuzes gemaakt in de afzet van onze paprika’s. Vanaf dit seizoen zullen wij de paprika’s van onze locatie Meterik blijven afzetten via ZON Fruit&vegetables. De paprika’s van onze locaties Melderslo en Velden zullen afgezet gaan worden via Fossa Eugenia.

23-12-2016

Begin december zijn op al onze locaties de nieuwe planten in de kassen gezet. Ook in 2017 telen wij weer rode, gele, groene, zoet groene en zoetpunt paprika’s.

Wij wensen iedereen Fijne Feestdagen en de beste wensen voor 2017!

 

01-08-2016 mooie samenwerking met medewerkers van NLW groep

NLW groep staat voor passend werken met mensen met een arbeidsbeperking. De locatie Biesplanken is onderdeel van de NLW groep. In mei zijn wij op onze locatie in Velden gestart met een groepje van medewerkers van de Biesplanken die in de ochtenduren paprika’s komen rapen. Tijdens verschillende werkzaamheden vallen er paprika’s op de grond. Vanwege hygiëneregels die er op ons bedrijf gelden dienen rijen schoongehouden te worden. De medewerkers van de Biesplanken zorgen er gedurende het hele teeltseizoen voor dat dit werk wordt gedaan.  De medewerkers die vanuit de Biesplanken komen vinden het allemaal erg leuk om te toen, maar ook wij als bedrijf zijn erg tevreden over de kwaliteit en het werktempo dat geleverd wordt.   https://t.co/tHNR4cz37F

nlw groep

 

 

 

 

 

 

24-3-2016:  Weer verse paprika’s

Sinds deze week zijn ze er weer in alle kleuren. Heerlijke verse paprika’s van Kwekerij Litjens in de kleuren rood, groen en geel. Paprika’s bevatten geen vet en zijn rijk aan vitamines en mineralen. Smakelijk eten!

06-11-2015 : einde teeltseizoen

Het einde van ons teeltseizoen 2015  is in zicht. In Meterik is de kas geruimd en ook op de locatie in Melderslo en Velden worden op dit moment de laatste paprika’s geoogst. Op nieuw een bijzonder jaar waar we naast het runnen van een 3e locatie ook gestart zijn met het sorteren en verpakken van de paprika’s van al onze locaties op onze locatie in Meterik . De planten voor het nieuwe teeltseizoen zijn inmiddels gezaaid en eind november/ begin december  van dit jaar worden de kassen weer vol gezet met nieuwe planten. Ook in 2016 weer de kleuren groen, rood en geel.

Ook in 2016 gaan we Nederland en de rest van de wereld weer voorzien van smaakvolle, kleurrijke en supergezonde paprika’s.

01-12-2014 : Start 3e locatie  

Per 1 december zijn wij een derde locatie gestart in Melderslo, Blaktweg 73a. Hier gaan we het komende teeltseizoen gele paprika’s telen.

20-06-2014: Geslaagden 2014

In februari hebben Pawel, Agata, Lukasz en Cristiane met succes hun BBL 1 opleiding afgesloten. In juni mogen we nog toevoegen aan het rijtje geslaagden:

Willem J., Ward, Roel, Shalena, Rob, Laura, Brenda , Chris en Stijn. Allemaal van Harte Gefeliciteerd!

26-03-2014: Kom in de Kas  2014

Op zondag 6 april gaat Kom in de Kas plaatsvinden in de gemeente Horst aan de Maas. Ook wij zetten onze kasdeuren deze dag open van 11.00-16.00 uur.  Van te voren vindt de officiële opening plaats voor genodigden.

Deze dag is het mogelijk ons bedrijf te bezichtigen en een hapje en een drankje te nuttigen. Is er een kookdemonstratie/proeverij, een prijsvraag en is het ook mogelijk paprika’s te kopen.

meer informatie is te vinden op :   www.komindekaslimburg.nl

16-01-2014 : Een nieuw teeltjaar is gestart

Op beide locaties staan de kassen weer vol met nieuwe paprika planten. Klaar voor een nieuw seizoen met heerlijke Nederlandse paprika’s. Op 3 januari hebben we met alle medewerkers  geproost op een gezond en gelukkig 2014! Op deze avond hebben we met z’n alle terug gekeken naar 2013. Inmiddels hebben beide locaties een mooi locatie bord, hebben we naast het Global Gap certificaat ook de GRASP assesment succesvol doorlopen en hebben een organisatie welke staat. Met vertrouwen en veel nieuwe uitdagingen zien we 2014 tegemoet.

11-05-2013: 12,5 jaar Kwekerij Litjens bv

Feest bij Kwekerij Litjens bv. Afgelopen week was het 12,5 jaar geleden dat Kwekerij Litjens bv officieel werd opgericht. In dezelfde week zijn 12,5 jaar geleden ook Marc en Nicole getrouwd. Tijd voor een feestje op locatie Meterik. Onze eigen paprika boys hebben een spetterend optreden verzorgd. Allen bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelligheid op deze avond.

20-03-2013 : Eerste oogst groene paprika in Meterik

Vandaag de eerste groene paprika’s geoogst op locatie in Meterik. Nu maar hopen op veel zon zodat we volgende week ook kunnen starten met de oogst van de rode paprika’s in Velden. Nederlandse paprika’s weer in de supermarkt.

16-03-2013: Opendag Kwekerij Litjens Velden BV 

Voor familie, vrienden, buurtgenoten en bekenden kijken we terug op een leuke en gezellige opendag op ons nieuwe bedrijf in Velden. Bezoekers bedankt, wij hebben ervan genoten!

07-03-2013: Global Gap certificering

Sinds vandaag heeft ook Kwekerij Litjens Velden BV het Global Gap certificaat. Nu nog even wachten tot de eerste paprika’s kunnen worden geoogst.

13-02-2013 : nieuw seizoen

Op 7 december is er in Velden geplant en op 8 januari in Meterik. Op beide bedrijven zijn we klaar voor een nieuw seizoen paprika’s. De eerste paprika’s hangen eraan, over enkele weken zijn ze er weer in de winkels. Hollandse paprika’s!

 

15-10-2012 : aankoop 2e locatie Kwekerij Litjens Velden BV

Vanaf 15 oktober heeft Kwekerij Litjens bv er een 2e locatie bij: Kwekerij Litjens Velden BV. Op deze locatie, gelegen aan de Straelseweg 36 te Velden, zal met ingang van het nieuwe teeltseizoen 5,5 ha rode paprika worden geteeld.

17-08-2012 : week van de paprika op de Floriade

Deze week was het opnieuw de week van de paprika. Wie kan er beter vertellen over de paprika dan de telers zelf. Ook Kwekerij Litjens bv aanwezig in het huis van de smaak. Leuk te zien hoeveel mensen willen zien, voelen en proeven van onze heerlijke paprika’s.

15-06-2012 : Geslaagden

Ook dit jaar weer een aantal geslaagden werkzaam bij Kwekerij Litjens bv : Stan Seuren, Tom Verbong en Gertjan Burgers. Gefeliciteerd !!

09-06-2012 : Familie kijk uurtje

Vandaag een geslaagd familie kijk uurtje voor familie van onze medewerkers. Enthousiaste ouders die het leuk vinden om te zien waar hun zoon of dochter werkzaam is.

 

 

 

 

 

 

01-05-2012 : van 30-04 t/m 6-05-2012 de week van de paprika!
Gedurende de week van de paprika zijn er op de Floriade in het Huis van de Smaak tal van activiteiten. Daarnaast hebben we te samen met Camps optiek in Horst een leuke actie. Hun etalage is ingericht met een paprika banner en verschillende kleuren paprika. Elke klant welke een bril aankoopt krijgt een paprika kookboek cadeau.

 

 

 

 

18-04-2012: Meet & Greet zakenvrouw Noord-Limburg 2012

Tijdens een besloten bijeenkomst met bestuur, jury en sponsoren is de lijst van 10 genomineerde vrouwen ingekort naar 3 finalisten. In een interview van 5 minuten met een sponsor konden aanwezigen kennis maken met de genomineerde vrouwen. Dit interview kun je zien op: http://www.youtube.com/embed/uBr_RoJ817Q

Geen plek in de finale, maar voor mij een leuke en inspirerende bijeenkomst met veel nieuw contacten. De komende tijd zullen hieruit nog leuke activiteiten, contacten en ideeën uit voort komen.

 

05-04-2012 : Nicole genomineerd voor zakenvrouw Noord-Limburg 2012

Op 05-04-2012 is bekend geworden dat Nicole genomineerd is voor zakenvrouw Noord-Limburg 2012.

Op 17 april wordt in een besloten bijeenkomst bekend gemaakt welke 3 vrouwen op 22 mei in aanmerking komen voor de award.

 

24-03-2012 : pensioen Ton Nijssen

Ton is op 29-02-2012 met pensioen gegaan. Dit hebben we te samen met alle

collega’s en familie van Ton gevierd op 24 maart. Ton geniet ervan!

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.