Paprika is onze specialisatie.

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van rode ( locatie Meterik), rode  (locatie Velden), gele (locatie Melderslo) en groene (locatie Molenveld) paprika. Litjens Kwekerijen teelt jaarrond paprika’s onder optimale teeltomstandigheden. Om de planten optimaal te laten groeien worden de groeiomstandigheden in de kas zo optimaal mogelijk gehouden. M.b.v. een klimaatcomputer worden temperatuur en luchtvochtigheid optimaal geregeld. Jaarlijks doen wij rassenproeven waarbij we kijken naar kwaliteit, houdbaarheid, vorm, smaak en productie van de rassen. Begin december planten wij jonge paprika planten, waarvan wij half maart de eerste gele en rode paprika’s oogsten.  De oogst van alle kleuren paprika’s gaat door tot begin november.
Gedurende de productieperiode vinden dagelijks product keuringen plaats en worden zij getest op houdbaarheid.

Hergebruik van water en meststoffen.

De watergift en bemesting vind plaats via een computer gestuurd systeem. Op basis van plantgewicht en hoeveelheid zonlicht geeft de substraatcomputer een aantal druppelbeurten. Diverse apparatuur is aanwezig om de planten te voorzien van goed en voedingrijk water. Om verspilling van water en meststoffen te voorkomen, wordt het water dat de plant niet gebruikt gerecirculeerd. Ter voorkoming en verspreiding van plantenziekten wordt het water ontsmet met UV-lampen of door verhitting.

Maximaal biologisch.

Om ziekte en plagen in de kas onder controle te houden maken wij zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke vijanden. In de kas wordt er alles aangedaan om de natuur in balans te houden: schadelijke insecten worden bestreden door hun natuurlijke vijand.  Om snel een biologische evenwicht te krijgen worden vroegtijdig natuurlijke vijanden uitgezet tegen plagen als trips, witte vlieg en spint.
Belangrijk op ons bedrijf is het toepassen van goede hygiëne en het voorkomen van een extreem kasklimaat.